Hai să nu ne mai p****m pe el de vot

razvanc

Răzvan Căpănescu
cetățean român

Pentru ca soarta unei natiuni ar fi bine sa fie decisa de vointa majoritatii, nu de indiferenta ei.

Pentru ca nu ar trebui sa ne permitem lehamitea de a ne delimita. Momentele de cumpana in istorie nu sunt plimbari prin parc – vin cu o doza de mizerie, de drama si de greutati serioase. Dar tocmai de aceea trebuie sa ne ridicam deasupra lor – pentru a iesi la lumina din nou. Nu ne putem delimita scarbiti, pentru ca toate de deasupra nu vor face decat sa ne scufunde.

Pentru ca este mai important decat vreodata sa ne implicam cat mai multi, pentru a face irelevante voturile cumparate de sacosi electorale si aduse cu autocarul (dinspre oricare spectru politic). Si pentru a face din nou sa conteze votul liber exprimat, in cunostinta de cauza.

Pentru a-i incurca pe ticalosii care isi fac calcule electorale simple, bazate pe masele de manevra. Ei se bucura cel mai mult de neparticiparea oamenilor buni, deoarece le lasa locul liber pentru misculatii. Mai mult, nu se simt in nici un fel jigniti de asa-zisul vot de blam dat de neparticipare. E ca si cum unui hot sau unui criminal i-ai spune ca il pedepsesti si nu o sa mai vorbesti cu el, nu o sa-l mai suni.

In plus, mi se pare un scuipat pe obrazul celor care au murit in ’89 pentru ca noi sa facem dracului ceva mai bine cu drepturile fundamentale (cum ar fi cel la vot). Nu sa ne p**** pe el.

Dă mai departe părerea lui Răzvan Căpănescu!